Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η Κοινωνική Οικονομία ως απάντηση στην Οικο-Κοινωνικο-Οικονομική κρίση στην Ευρώπη (2)


Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης που αφορούσε την ημερίδα που έγινε στις Βρυξέλλες στις 20 Οκτωβρίου 2011, με θέμα "Η Κοινωνική Οικονομία ως απάντηση στην Οικο-Κοινωνικο-Οικονομική Κρίση", παρουσιάζουμε την πρώτη από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που έγιναν στα πλαίσια αυτής της ημερίδας.
Κατά την έναρξη χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Τρεμόπουλος, στον οποίο τόνισε ότι “στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, της ανεπάρκειας των φυσικών πόρων και της επισιτιστικής κρίσης, της οικονομικής αστάθειας, της ψυχολογικής καθίζησης και της οικονομικής αναταραχής αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης αναδύεται ως ευκαιρία μέσα από τα αδιέξοδα της οικονομίας του ανταγωνισμού. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε εισαγωγικά είναι ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις στη βιωσιμότητα. Σε τέσσερεις άξονες. Βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου, απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη, αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών, ενίσχυση της καινοτομίας και της έρευνας. Μιλάμε για ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας που γίνεται στα όρια της κλασικής αντίληψης για την οικονομία”.
Στη συνέχεια ο Malte Arhelger αντιπρόσωπος του Sven Giegold, ευρωβουλευτή των Πράσινων στη Γερμανία ανέπτυξε την παρουσίασή του με θέμα Rapporteur of the own initiative report on the Statute for a European Cooperative Society with regard to the involvement of employees 2011/2116(INI)). - Έκθεση πρωτοβουλίας σχετικά με το καταστατικό της  Ευρωπαϊκής Συνεταιριστικής Εταιρίας όσον αφορά το ρόλο των εργαζομένων 2011/2116 (INI))”.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου