Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Επιμορφωτική ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία

Επιμορφωτική ημερίδα με κεντρικό θέμα την Κοινωνική Οικονομία διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Κέντρου Συμβουλευτικής Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Λευκού Πύργου, της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. παρ. Θεσσαλονίκης) και της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο.).

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών στην  φιλοσοφία της Κοινωνικής Οικονομίας, η ενημέρωσή τους για καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοσθεί με επιτυχία καθώς και η προοπτική αναπροσανατολισμού του εκπαιδευτικού τους ρόλου υπό το φως των αρχών της Κοινωνικής Οικονομίας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης την Τρίτη 20 Μαϊου 2014.



Οι εισηγήσεις:
- "Οριοθετήσεις της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας", Νικολάου Κώστας, Δρ. Χημικός Περιβαλλοντολόγος, Καθηγητής-Σύμβουλος Ελλ. Αν. Πανεπιστημίου
- "Συνεταιρισμοί και διεθνείς συνεταιριστικές αρχές", Παπαφιλίππου Άσπα, Δρ. Κοινωνιολογίας - Πολιτικών Επιστημών
- "Αστικοί συνεταιρισμοί. Το παράδειγμα του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης Βίος Coop", Αγγέλου Λάζαρος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του καταναλωτικού συνεταιρισμού Βίος Coop
- "ΚΟΙΝΣΕΠ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Το παράδειγμα της Μυγδονίας", Στέλλα Γκουδίνογλου, μέλος της Μυγδονίας.

Συντονισμός της ημερίδας:
- Τσαπουρνάς Κωνσταντίνος, υπ. ΣΕΠ στο
ΚΕΣΥΠ Λ. Πύργου
- Οικονόμου Ανδρέας, Επίκ. Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου