Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

5 Δεκεμβρίου 2012 – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού - Μένεις εκτός ;;;

Το Thess-Δίκτυο, δίκτυο 48 Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, για τρίτη χρονιά φέτος οργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού, σε μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για όλους μας.
  
Η φετινή εκδήλωση με θέμα «Μένεις εκτός ;;;» είναι μια παρέμβαση, ένα σχόλιο και μια υπενθύμιση για το δύσκολο κοινωνικό χειμώνα, τις κοινωνικές υποδομές της πόλης και κύρια τους ανθρώπους που πλήττονται.

Η εκδήλωση του Thess-Δίκτυο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5/12 στην οδό Αριστοτέλους, μπροστά από το χώρο της κεντρικής εισόδου του κτιρίου του ΙΚΑ, από τις 17:00 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας και θα έχει τρία στάδια.

Από τις 17:00 έως τις 19:00, θεατρικό δρώμενο, το εστιατόριο των τάξεων, με την οργάνωση ενός γεύματος σε τρία επίπεδα για «πλούσιους», την «μεσαία τάξη» και «φτωχούς» και σχολιασμό της επικαιρότητας της πόλης μας στις συνθήκες της κρίσης. Στόχος της παρέμβασης αυτής να καταδείξουμε το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να βρεθεί ανά πάσα στιγμή σε άλλο χώρο και σε άλλο περιβάλλον όπως επίσης και να τονιστούν οι διαφορές και οι αντιθέσεις τον καιρό της κρίσης.

Από τις 19:00 έως τις 21:00, συζήτηση με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων που παρέχουν υποστήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και φορείς της πόλης που διαθέτουν υποδομές και προσφέρουν βοήθεια σε συμπολίτες μας για τις κοινωνικές υποδομές της πόλης, τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Στόχος μας η καταγραφή της παρούσας κατάστασης, η υποστήριξη των εθελοντών και των εθελοντικών οργανώσεων της πόλης.

Από τις 21:00 έως το πρωί, με το χαρτόκουτό μου στην πλατεία. Διανυκτέρευση στην οδό Αριστοτέλους με χαρτόκουτα και υπνόσακους ως μια συμβολική πράξη κατανόησης και αλληλεγγύης προς όλους τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Στόχος να καταγραφεί πως οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί την κάθε στιγμή να βρεθεί στη δύσκολη αυτή θέση.
Με το σύνολο της παραπάνω εκδήλωσης το Thess-ΔΙΚΤΥΟ θέλει να τονίσει την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών υποδομών της πόλης, της αξιοποίησης των εθελοντών και των εθελοντικών δικτύων και της υποστήριξης των δομών που λειτουργούν έτσι ώστε να γίνουν πιο εύκολες οι δύσκολες ημέρες των συμπολιτών μας.

Για όποια παραπάνω πληροφορία παρακαλώ επικοινωνείτε με:
Στεφανία Πανταζή – 6977 456735
Αντώνη Καράγιωργα – 6972 229210
Μπάμπη Παπαϊωάννου - 6977 328701

Οι οργανώσεις του Thess-ΔΙΚΤΥΟΥ είναι σήμερα 48 : ACTION ART, AIESEC ΑΠΘ, AIESEC ΠΑ.ΜΑΚ. , ALLE PASE AMENTE, ALTER EGO, ERASMUS STUDEN NETWORK AUTH, ERASMUS STUDENT NETWORK UOM, PRAKSIS, NAVARINO NETWORK, STREET PANTHERS, UNESCO YOUTH CLUB OF THESSALONIKI, YOUTHNET HELLAS, ΑΛΛΗ ΟΨΗ, ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΑΡΣΙΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΝΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ, ΕΛΙΞ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ, ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΝΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΜΑΖΙ, ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ, ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΜΑ, ΠΟΛΥΔΡΟΜΟ, ΠΡΑΞΙΣ, ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο., ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΥΛΟ, ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, ΦΙΛΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, Χ.Α.Ν.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου