Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η ιδρυτική συνέλευση του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνέλευση του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης “βιος coop” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Υπήρξε εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή στη συνέλευση των εγγεγραμμένων ιδρυτικών μελών, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε κατά πολύ τα 100 άτομα, που απαιτούνται θεσμικά για την ίδρυση του συνεταιρισμού.

Στη συνέλευση έγιναν εισηγήσεις από μέλη του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Νικολάου αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία, στις αρχές που διέπουν το συνεταιρισμό και στα επόμενα βήματα. Ακολούθησε, η Άννα Καραγεωργίου, που παρουσίασε το λογότυπο του συνεταιρισμού και ανέπτυξε το σκεπτικό του σχεδιασμού και τους συμβολισμούς που συγκεντρώνει ώστε να αντανακλά τις ιδέες και τους στόχους του συνεταιρισμού. Στη συνέχεια, ο Λάζαρος Αγγέλου παρουσίασε ένα σύνολο ερωτήσεων και απαντήσεων, που τίθενται αναφορικά με το συνεταιρισμό και διαπερνούν τόσο τις διατάξεις του καταστατικού του, όσο και τις αρχές του.
   Στη συνέλευση συμμετείχε και ο Λεωνίδας Καρύγιαννης, Διευθύνων Σύμβουλος της συνεταιριστικής εταιρίας «Ελληνική Διατροφή Coop», ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν για το καθεστώς και τη λειτουργία της εταιρίας, με την οποία συνεργάζεται ο συνεταιρισμός τόσο για την παροχή τεχνογνωσίας, όσο και για τον εφοδιασμό προϊόντων, δεδομένου ότι η «Ελληνική Διατροφή» έχει μετόχους αγροτικούς συνεταιρισμούς από όλη την Ελλάδα και έχει δημιουργήσει και λειτουργεί με επιτυχία μια αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης με 5 Super Market στην Αθήνα με το διακριτικό τίτλο ‘Επιλογή’.
   Πολλά μέλη πήραν το λόγο κάνοντας ερωτήσεις και τοποθετήσεις και αναπτύχθηκε ένας πολύ ζωντανός και δημιουργικός διάλογος.
   Στόχος είναι στους αμέσως επόμενους μήνες οι συνεταιριστικές μερίδες να φθάσουν τις 1000, γεγονός που θα επιτρέψει την άμεση ίδρυση και λειτουργία του συνεταιριστικού Super Market.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου